Ajankohtaista

PERUTTU: Koelaulut

Valitettavasti jouduimme peruuttamaan koelaulut.

Kerromme koelauluista tarkemmin myöhemmin. Lisätietoa kuorostamme ja koelaulujen luonteesta löytyy täältä!

In English: CANCELED: Unfortunately we had to cancel auditions.

We'll communicate more details concerning the auditions later. In the meantime, you can read more about what the auditions are about here!  

 Kirjan tuottamista tukivat

 

TAMPEREEN YLIOPISTON LAULAJAT 50 VUOTTA


Yhteiskunnallisen korkeakoulun (YKK) laulajien toiminta käynnistyi vuonna 1964. YKK:n nimi muuttui Tampereen yliopistoksi vuonna 1966, ja samaan aikaan kuoron nimi vaihtui Tampereen yliopiston laulajiksi (TYL). Juhlavuonna 2014 TYL on vireä viisikymppinen, ja kokoaa edelleen Tampereen yliopiston opiskelijoita yhteen kuoromusiikin pariin. Joukkoa täydentävät muualla opiskelevat tai työssäkäyvät laulajat. 

Like a Rose -juhlakonsertissa julkaistaan Tampereen yliopiston laulajat 50 vuotta -historiikki. Kirja kokoaa yhteen niin kuoronjohtajat, kuorolaiset kuin musiikinkin, jotka ovat kuljettaneet kuoroa läpi vuosikymmenten. Historiikki kertoo vivahteikasta tarinaa opiskelijakuorolle luonteenomaisesta nuoruuden innokkuudesta ja tuoreudesta. Niillä kypsään ikään ehtinyt kuoro on kunakin aikakautenaan todistanut elinvoimansa, eikä pelkää 50-vuotiaanakaan tarttua uusiin haasteisiin.

Kirjan sivuilta huokuu voimakkaasti yhteisöllisyyden merkitys jäsenilleen. Alkuaikoinaan kuoro oli monille pakopaikka taistolaisbuumin kuohuilta, ja sydämestä kumpuava laulu oli ainoa pääsyvaatimus porukkaan. Vaikka pääsyvaatimukset ovat hiukan tuosta tiukentuneet, yhteisöllisyys on edelleen se voima, joka tekee kuoroharrastuksesta niin mukavan. TYL onkin ollut kautta historiansa paljon enemmän kuin virallinen yhdistys: se on ollut monille laulajille kuin perhe. 

Kirjan lopussa on kuoron arkistoista löytyneiltä äänitteiltä koottu cd-levy. Levylle valikoitui 13 laulua, joista muodostuu TYL:n ikivihreitä ja muuten kuorolle merkityksellisiä teoksia kokoava minikonsertti. Se kertoo laulamisen riemusta, keväästä, kukista, ystävyydestä, suloisenkipeästä ihastumisesta, iloisista häistä, kypsästä rakkaudesta, kuolemattomista haaveista, kuoleman hyväksymisestä ja luottamisesta. 

Tervetuloa kanssamme 50-vuotiselle riemujen ja haasteiden matkalle!

 

Kirjan hinta on 22 €. Postitoimituksiin lisätään postituskulut.

Tilauksen tiedot

 Laskutus hoidetaan sähköpostitse.

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Mallisivu.

 

 

 

 

© 2021 - Palvelun tekninen toteutus Optinet Oy