Ajankohtaista

Vaikka ajat ovat toistaiseksi kuorotoiminnan kannalta vaikeat, kuoromme ei jää paikoilleen. Seuraathan meitä jatkossakin, ja tulethan kuuntelemaan mahdollisia konserttejamme sitten, kun niistä tiedotamme!

Koelaulut / Auditions Seuraavien koelaulujen ajankohdasta ei ole vielä tietoa. Koronavirustilanteen ja siihen liittyvien kokoontumisrajoitusten takia kevään 2021 harjoituskauden toteutuminen on epävarmaa, eikä TYL toistaiseksi ota uusia laulajia. On mahdollista, että kuoroon pystytään ottamaan laulajia myöhemmin keväällä. Mahdollisista koelauluista tiedotetaan erikseen.

In English: We do not know yet at which point we can organize the next auditions for the choir. Due to the Covid-19 situation and the restrictions to gatherings, the activities of our choir in spring semester 2021 are very uncertain. Therefore, we do not take new singers at this point. There might possibly be auditions later in spring. If so, the date and other information will be communicated on this site.  

 Kirjan tuottamista tukivat

 

TAMPEREEN YLIOPISTON LAULAJAT 50 VUOTTA


Yhteiskunnallisen korkeakoulun (YKK) laulajien toiminta käynnistyi vuonna 1964. YKK:n nimi muuttui Tampereen yliopistoksi vuonna 1966, ja samaan aikaan kuoron nimi vaihtui Tampereen yliopiston laulajiksi (TYL). Juhlavuonna 2014 TYL on vireä viisikymppinen, ja kokoaa edelleen Tampereen yliopiston opiskelijoita yhteen kuoromusiikin pariin. Joukkoa täydentävät muualla opiskelevat tai työssäkäyvät laulajat. 

Like a Rose -juhlakonsertissa julkaistaan Tampereen yliopiston laulajat 50 vuotta -historiikki. Kirja kokoaa yhteen niin kuoronjohtajat, kuorolaiset kuin musiikinkin, jotka ovat kuljettaneet kuoroa läpi vuosikymmenten. Historiikki kertoo vivahteikasta tarinaa opiskelijakuorolle luonteenomaisesta nuoruuden innokkuudesta ja tuoreudesta. Niillä kypsään ikään ehtinyt kuoro on kunakin aikakautenaan todistanut elinvoimansa, eikä pelkää 50-vuotiaanakaan tarttua uusiin haasteisiin.

Kirjan sivuilta huokuu voimakkaasti yhteisöllisyyden merkitys jäsenilleen. Alkuaikoinaan kuoro oli monille pakopaikka taistolaisbuumin kuohuilta, ja sydämestä kumpuava laulu oli ainoa pääsyvaatimus porukkaan. Vaikka pääsyvaatimukset ovat hiukan tuosta tiukentuneet, yhteisöllisyys on edelleen se voima, joka tekee kuoroharrastuksesta niin mukavan. TYL onkin ollut kautta historiansa paljon enemmän kuin virallinen yhdistys: se on ollut monille laulajille kuin perhe. 

Kirjan lopussa on kuoron arkistoista löytyneiltä äänitteiltä koottu cd-levy. Levylle valikoitui 13 laulua, joista muodostuu TYL:n ikivihreitä ja muuten kuorolle merkityksellisiä teoksia kokoava minikonsertti. Se kertoo laulamisen riemusta, keväästä, kukista, ystävyydestä, suloisenkipeästä ihastumisesta, iloisista häistä, kypsästä rakkaudesta, kuolemattomista haaveista, kuoleman hyväksymisestä ja luottamisesta. 

Tervetuloa kanssamme 50-vuotiselle riemujen ja haasteiden matkalle!

 

Kirjan hinta on 22 €. Postitoimituksiin lisätään postituskulut.

Tilauksen tiedot

 Laskutus hoidetaan sähköpostitse.

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Mallisivu.

 

 

 

 

© 2021 - Palvelun tekninen toteutus Optinet Oy