Kuorolaiseksi

Jos haluat tuoda äänesi ja persoonasi osaksi soivaa kokonaisuutta sekä pakahtua yhteisyydestä ja onnistumisista, TYL on erinomainen valinta. Liity joukkoomme! TYL:ssä laulaa noin 60 kuorolaista.

Kevään 2024 koelaulut on pidetty. Seuraavat koelaulut järjestetään syksyllä 2024. Koelauluista sekä ilmoittautumisen alkamisesta ilmoitetaan tällä sivustolla sekä Instagram- ja Facebook-sivuillamme. Koelauluihin liittyviä kysymyksiä voi lähettää myös kuoron hallitukselle osoitteeseen tyl.puheenjohtaja@gmail.com

The auditions of the spring season 2024 have been held. Next auditions will be held at the beginning of the fall season 2024. The dates of the auditions of the fall season will be announced on this site and on our social media channels. If you have any questions about the auditions, please contact the choir board (tyl.puheenjohtaja@gmail.com).

Tule mukaan

Kuoron nimestä huolimatta kuoroomme ovat tervetulleita kaikki koulutuksesta riippumatta! Olitpa yliopisto-opiskelija, teekkari, työelämässä, ammattikorkeakouluopiskelija, työtön tai missä vain elämäntilanteessa, tervetuloa mukaan!

Harjoittelemme tiistaisin kello 17.45–20.45. Lisäksi vuoden aikana on noin neljä harjoitusviikonloppua. Konsertteja meillä on tyypillisesti syyskaudella kaksi ja kevätkaudella yksi.

Otamme uusia laulajia koelaulujen kautta. Koelauluun kuuluu yksinkertaisia äänialaa ja tasoa testaavia tehtäviä sekä yksi omavalintainen laulu ilman säestystä. Laulun tyyli ja kieli ovat vapaat, mutta kannattaa valita kappale, jonka voi laulaa helposti ilman säestystä. Esimerkiksi kansanlaulut ovat lähellä klassista kuoro-ohjelmistoa. Tärkeintä on, että voimme kuulla, miltä äänesi kuulostaa ja arvioida, onko äänityyppisi sopiva kuoroon. (Pianosta saat halutessasi alkuäänen, ja nuotista saa kyllä laulaa.) Ei paineita!

Kysy rohkeasti lisää, kerromme mielellämme: tyl.puheenjohtaja@gmail.com

Tasokkuus

Tampereen Yliopiston Laulajat on tasokas ja määrätietoisesti harjoitteleva sekakuoro. Meillä on kaikilla innostus laulamiseen ja upean musiikin haltuunottamiseen. Tavoitteellisuudesta huolimatta emme vaadi tiukkaa teknistä taituruutta tai kurinalaista raatamista, vaan keskitymme teosten omaksumiseen yhdessä.

Sointi

Ohjelmistossamme on monipuolisesti uutta ja vanhaa klassis-sävytteistä kuoromusiikkia. Keskitymme teosten ohella kuoron soinnin hiomiseen. Jokainen kuorolainen täydentää yhteistä ääntämme, jonka hehkun hetket saavat joskus harjoituksissa aikaan kylmiä väreitä itse kullakin, konserteista puhumattakaan!

Yhteisö

TYL:ssä pääset nauttimaan laulamisesta ja luomaan yleisölle mieleenpainuvia elävän musiikin elämyksiä lämminhenkisessä porukassa. Arvostamme sykähdyttävien musiikillisten hetkien jakamista toistemme kanssa. Koemme yhdessä harjoitusfiiliksien ja konserttitunnelman lisäksi myös vapaamuotoisempaa kuoroilun iloa esimerkiksi konserttikaronkoissa ja viikoittaisten harjoitusten jälkeen lasillisilla käydessämme.

Kanssamme kuorolaisuus on myös joustavaa: Jos et pysty olemaan mukana aivan jokaisella kaudella, sinun ei tarvitse potea syyllisyyttä. Emme karkota ketään joukostamme siksi, että joskus on väliaikaisesti oltava muualla. Toki kuoroon osallistuminen edellyttää sitoutumista säännöllisiin harjoituksiin ja motivaatiota aktiiviseen mukana olemiseen. Haluamme sinut mielellämme paitsi laulajavahvuuteemme, myös yhteisömme jäseneksi!

Kuva: Sanna Majaniemi
Kuva: Sanna Majaniemi