Kuorolaiseksi

Jos haluat tuoda äänesi ja persoonasi osaksi soivaa kokonaisuutta sekä pakahtua yhteisyydestä ja onnistumisista, TYL on erinomainen valinta. Liity joukkoomme! TYL:ssä laulaa noin 60 kuorolaista.

Seuraavan kerran täydennämme kuoroa tammikuussa 2022! Ilmoitamme lisää koelauluista lähempänä.

Tasokkuus

Tampereen yliopiston laulajat on nuorekas ja määrätietoisesti harjoitteleva sekakuoro. Meillä on kaikilla innostus laulamiseen ja upean musiikin haltuunottamiseen. Tavoitteellisuudesta huolimatta emme vaadi tiukkaa teknistä taituruutta tai kurinalaista raatamista, vaan keskitymme teosten omaksumiseen rennosti yhdessä.

Sointi

Ohjelmistossamme on monipuolisesti uutta ja vanhaa klassis-sävytteistä kuoromusiikkia. Keskitymme teosten ohella kuoron soinnin hiomiseen. Jokainen kuorolainen täydentää yhteistä ääntämme, jonka hehkun hetket saavat joskus harjoituksissa aikaan kylmiä väreitä itse kullakin, konserteista puhumattakaan!

Yhteisö

TYL:ssä pääset nauttimaan laulamisesta ja luomaan yleisölle tasokkaita elävän musiikin elämyksiä lämminhenkisessä porukassa. Arvostamme sykähdyttävien musiikillisten hetkien jakamista toistemme kanssa. Koemme yhdessä harjoitusfiiliksien ja konserttitunnelman lisäksi myös vapaamuotoisempaa kuoroilun iloa esimerkiksi konserttikaronkoissa ja viikoittaisten harjoitusten jälkeen lasillisilla käydessämme.

Kanssamme kuorolaisuus on myös joustavaa: jos et pysty olemaan mukana aivan jokaisella kaudella, sinun ei tarvitse potea syyllisyyttä. Emme karkota ketään joukostamme siksi, että joskus on väliaikaisesti oltava muualla. Toki kuoroon osallistuminen edellyttää sitoutumista säännöllisiin harjoituksiin ja motivaatiota aktiiviseen mukana olemiseen. Haluamme sinut mielellämme paitsi laulajavahvuuteemme, myös yhteisömme jäseneksi!

Tule mukaan

Kuoron nimestä huolimatta kuoroomme ovat tervetulleita kaikki koulutuksesta riippumatta! Olitpa yliopisto-opiskelija, teekkari, työelämässä, ammattikorkeakouluopiskelija, työtön tai missä vain elämäntilanteessa, tervetuloa mukaan!

Harjoittelemme syksyllä 2021 tiistaisin kello 17.45-20.00. Lisäksi vuoden aikana on noin neljä harjoitusviikonloppua. Konsertteja meillä on tyypillisesti syyskaudella kaksi ja kevätkaudella yksi.

Otamme uusia laulajia koelaulujen kautta. Koelauluun kuuluu yksinkertaisia äänialaa ja tasoa testaavia tehtäviä sekä yksi omavalintainen laulu ilman säestystä. Laulun tyyli ja kieli ovat vapaat, mutta kannattaa valita kappale, jonka voi laulaa helposti ilman säestystä. Esimerkiksi kansanlaulut ovat lähellä klassista kuoro-ohjelmistoa. Tärkeintä on, että voimme kuulla, miltä äänesi kuulostaa ja arvioida, onko äänityyppisi sopiva kuoroon. (Pianosta saat halutessasi alkuäänen, ja nuotista saa kyllä laulaa.) Ei paineita!

Kysy rohkeasti lisää, kerromme mielellämme: hallitus(ät)tyl.fi

Kuva: Alli Tiensuu
Kuva: Tiia Rajala