Kuorolaiseksi

Jos haluat tuoda äänesi ja persoonasi osaksi soivaa kokonaisuutta sekä pakahtua yhteisyydestä ja onnistumisista, TYL on erinomainen valinta. Liity joukkoomme! TYL:ssä laulaa noin 60 kuorolaista.

The auditions of January 2023 have been held. Next auditions in September 2023.

Tammikuun 2023 koelaulut on pidetty. Seuraavat koelaulut syyskuussa 2023.

Tule mukaan

Kuoron nimestä huolimatta kuoroomme ovat tervetulleita kaikki koulutuksesta riippumatta! Olitpa yliopisto-opiskelija, teekkari, työelämässä, ammattikorkeakouluopiskelija, työtön tai missä vain elämäntilanteessa, tervetuloa mukaan!

Harjoittelemme tiistaisin kello 17.45–20.45. Lisäksi vuoden aikana on noin neljä harjoitusviikonloppua. Konsertteja meillä on tyypillisesti syyskaudella kaksi ja kevätkaudella yksi.

Otamme uusia laulajia koelaulujen kautta. Koelauluun kuuluu yksinkertaisia äänialaa ja tasoa testaavia tehtäviä sekä yksi omavalintainen laulu ilman säestystä. Laulun tyyli ja kieli ovat vapaat, mutta kannattaa valita kappale, jonka voi laulaa helposti ilman säestystä. Esimerkiksi kansanlaulut ovat lähellä klassista kuoro-ohjelmistoa. Tärkeintä on, että voimme kuulla, miltä äänesi kuulostaa ja arvioida, onko äänityyppisi sopiva kuoroon. (Pianosta saat halutessasi alkuäänen, ja nuotista saa kyllä laulaa.) Ei paineita!

Kysy rohkeasti lisää, kerromme mielellämme: hallitus(ät)tyl.fi, sannamajaniemi(ät)gmail.com

Tasokkuus

Tampereen yliopiston laulajat on nuorekas ja määrätietoisesti harjoitteleva sekakuoro. Meillä on kaikilla innostus laulamiseen ja upean musiikin haltuunottamiseen. Tavoitteellisuudesta huolimatta emme vaadi tiukkaa teknistä taituruutta tai kurinalaista raatamista, vaan keskitymme teosten omaksumiseen rennosti yhdessä.

Sointi

Ohjelmistossamme on monipuolisesti uutta ja vanhaa klassis-sävytteistä kuoromusiikkia. Keskitymme teosten ohella kuoron soinnin hiomiseen. Jokainen kuorolainen täydentää yhteistä ääntämme, jonka hehkun hetket saavat joskus harjoituksissa aikaan kylmiä väreitä itse kullakin, konserteista puhumattakaan!

Yhteisö

TYL:ssä pääset nauttimaan laulamisesta ja luomaan yleisölle tasokkaita elävän musiikin elämyksiä lämminhenkisessä porukassa. Arvostamme sykähdyttävien musiikillisten hetkien jakamista toistemme kanssa. Koemme yhdessä harjoitusfiiliksien ja konserttitunnelman lisäksi myös vapaamuotoisempaa kuoroilun iloa esimerkiksi konserttikaronkoissa ja viikoittaisten harjoitusten jälkeen lasillisilla käydessämme.

Kanssamme kuorolaisuus on myös joustavaa: jos et pysty olemaan mukana aivan jokaisella kaudella, sinun ei tarvitse potea syyllisyyttä. Emme karkota ketään joukostamme siksi, että joskus on väliaikaisesti oltava muualla. Toki kuoroon osallistuminen edellyttää sitoutumista säännöllisiin harjoituksiin ja motivaatiota aktiiviseen mukana olemiseen. Haluamme sinut mielellämme paitsi laulajavahvuuteemme, myös yhteisömme jäseneksi!

Kuva: Alli Tiensuu
Kuva: Tiia Rajala