Tampereen Yliopiston Laulajat taiteellista johtajaa


Hei kuoronjohtaja!

Tampereen Yliopiston Laulajat etsii uutta taiteellista johtajaa – tervetuloa iloiseen ja innostuneeseen joukkoon!

Tiedustelut taiteellisen johtajan hakuun liittyen: Jolanda Ojanen, johtajahaku@tyl.fi, puh. 040 3647 320 (puhelut arkisin ennen klo 13).

Tampereen Yliopiston Laulajat (TYL) on vuonna 1964 perustettu sekakuoro, joka keskittyy tavoitteelliseen musiikin harrastamiseen ja laadukkaan ohjelmiston esittämiseen. Viikoittainen harjoitusaikamme on ollut Tampereen yliopiston keskustakampuksella tiistai-iltaisin (päivä voi olla neuvoteltavissa). Valmistamme vuosittain 3 erillistä konserttiohjelmistoa. Perinteisesti konserttikokonaisuus on toteutettu keväällä, syksyllä sekä joulun alla. Esiintymisten ja viikoittaisten harjoitusten lisäksi pidämme tyypillisesti 3 – 4  harjoitusviikonloppua vuoden aikana, joista yksi pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään viikonloppuleirinä.

Koko kuoron konserttien lisäksi kuorolaiset esiintyvät säännöllisesti myös pienemmillä kokoonpanoilla erilaisilla tilauskeikoilla niin julkisissa kuin yksityisitilaisuuksissakin, joten myös yhtyelaulu on kuorolaisillemme tuttua. Ennen koronapandemiaa kuorossa on ollut 50-60 aktiivista jäsentä, ja uusia kuorolaisia otetaan mukaan koelaulujen kautta syys- ja kevätkausien alussa.

Tampereen Yliopiston Laulajia on kiitelty monipuolisesta osaamisesta ja tasokkaasta tekemisestä, ja tavoitteellisuus, kuoron yhteisen soinnin hiominen sekä iloinen ja kannustava ilmapiiri onkin kuorollemme tärkeää niin konserttilavoilla kuin harjoituksissakin. Laulamme paljon erityylistä kuoro-ohjelmistoa eri puolilta maailmaa; viime vuosina olemme laulaneet esimerkiksi perinteisiä ja uudempia kuoromusiikin helmiä, kansanmusiikkihenkistä ohjelmistoa Pohjoismaista, Euroopasta ja Afrikasta sekä klassisen musiikin kuoroteoksia, akateemista kuoro-ohjelmistoa tietenkään unohtamatta. Laulettavan ohjelmiston suunnittelee ja kokoaa taiteellinen johtaja yhdessä kuoron varajohtajasta ja äänivastaavista kootun musiikkitoimikunnan kanssa. Tampereen Yliopiston Laulajien kanssa pääset siis johtamaan monipuolista kuoromusiikkia sekä toteuttamaan upeita ja kunnianhimoisia konserttikokonaisuuksia!

Tulevalta taiteelliselta johtajalta toivomme innostavaa otetta kehittää kuoroamme sekä osaavaa mutta myös sopivan rentoa otetta kuoron johtamiseen! Toivomme hakijalla olevan myös musiikkialan koulutus sekä vahvaa osaamista ja kokemusta kuoronjohdosta. Uuden taiteellisen johtajan olisi määrä aloittaa kevätkauden 2022 alusta sopimuksen mukaan.

Lähetä avoin hakemuksesi palkkatoiveineen sekä ansioluettelosi 31.10.2021 mennessä rekrytointiprojektista vastaavalle toimihenkilölle Jolanda Ojaselle osoitteeseen johtajahaku@tyl.fi.

Käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana, ja hakemusten perusteella kutsumme hakijoita haastatteluun loka-marraskuussa. Haastatelluista hakijoista osa kutsutaan koejohtamistilaisuuteen, joita järjestetään marraskuun aikana Tampereen yliopiston juhlasalissa (lähtökohtaisesti tiistai-iltana, mutta ajankohtaa voidaan tarvittaessa myös sovitella). Tiedotamme hakijoita valintaprosessin etenemisestä ja taiteellisen johtajan valinnasta. 

Tiedustelut: Jolanda Ojanen, johtajahaku@tyl.fi, puh. 0403647320 (puhelut arkisin ennen klo 13).