Tampereen Yliopiston Laulajat 50 vuotta -historiikki

15 €

Historiikki

Yhteiskunnallisen korkeakoulun (YKK) laulajien toiminta käynnistyi vuonna 1964. Korkeakoulun nimi muuttui Tampereen yliopistoksi vuonna 1966, ja samaan aikaan kuoron nimi vaihtui Tampereen Yliopiston Laulajiksi (TYL). Kuoro täytti 50 vuotta vuonna 2014. 

Like a Rose -juhlakonsertissa julkaistiin Tampereen Yliopiston Laulajat 50 vuotta -historiikki. Kirja kokoaa yhteen niin kuoronjohtajat, kuorolaiset kuin musiikinkin, jotka ovat kuljettaneet kuoroa läpi vuosikymmenten. Historiikki kertoo vivahteikasta tarinaa opiskelijakuorolle luonteenomaisesta nuoruuden innokkuudesta ja tuoreudesta. Niillä kypsään ikään ehtinyt kuoro on kunakin aikakautenaan todistanut elinvoimansa, eikä pelkää 50-vuotiaanakaan tarttua uusiin haasteisiin.

Kirjan sivuilta huokuu voimakkaasti yhteisöllisyyden merkitys jäsenilleen. Alkuaikoinaan kuoro oli monille pakopaikka taistolaisbuumin kuohuilta, ja sydämestä kumpuava laulu oli ainoa pääsyvaatimus porukkaan. Vaikka pääsyvaatimukset ovat hiukan tuosta tiukentuneet, yhteisöllisyys on edelleen se voima, joka tekee kuoroharrastuksesta niin mukavan. TYL onkin ollut kautta historiansa paljon enemmän kuin virallinen yhdistys: se on ollut monille laulajille kuin perhe. 

Kirjan lopussa on kuoron arkistoista löytyneiltä äänitteiltä koottu cd-levy. Levylle valikoitui 13 laulua, joista muodostuu TYL:n ikivihreitä ja muuten kuorolle merkityksellisiä teoksia kokoava minikonsertti. Se kertoo laulamisen riemusta, keväästä, kukista, ystävyydestä, suloisenkipeästä ihastumisesta, iloisista häistä, kypsästä rakkaudesta, kuolemattomista haaveista, kuoleman hyväksymisestä ja luottamisesta. 

Tervetuloa kanssamme 50-vuotiselle riemujen ja haasteiden matkalle!

Mallisivu.